SundayPR Magazine | Travel: Amintiri din România
707
post-template-default,single,single-post,postid-707,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1400,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-sundaypr magazine,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Travel: Amintiri din România

Pasiunea pentru Geografie o am de mică, o pasiune dragă “primită” moștenire de la părinți. S-a dezvoltat și în școală datorită unor profesoare simpatice, cu talent pedagogic… Din pasiune pentru Geografie am ajuns să urmez Facultatea de Turism, iar în ultimul an de facultate am obținut o bursă Erasmus în Turism, la o universitate din Spania. Iar de aici mi s-au deschis noi orizonturi, întrucât am îmbinat studiile cu călătoriile, am descoperit locuri noi, am întâlnit oameni din toate colțurile lumii… iar unii dintre ei îmi sunt prieteni foarte buni până în prezent.

Tot prin facultate am avut oportunitatea să fiu ghid prin București pentru un grup de turiști (danezi, din câte îmi amintesc) sau să mă împrietenesc cu un grup de tineri cercetași francezi, veniți să marcheze drumuri prin pădurile din Maramureș. Cât am fost în Erasmus în Gandia/Valencia, am început să fac lobby pentru România, în mod natural, stând la povești cu ai noștri colegi (eu și Olga, colega mea facultate alături de care am împărtășit această experiență unică și inedită).

De-a lungul timpului au tot venit amici și prieteni de prin afară să viziteze România, care mă întrebau de unde ar putea să cumpere suveniruri. Ce să le recomand? De unde să cumpere? Prin centrul orașului găseai prea puține variante. Chiar și eu întâmpinam aceeași situație când voiam să iau câteo amintire din/despre România pentru prietenii mei din străinătate. Însă, mă bucur să remarc că în prezent oferta este mult mai atrăgătoare în ceea ce privește suvenirurile românești.

De exemplu, de ceva timp am descoperit suvenirurile și produsele tradiționale românești de la Art&Craft, cu magazine în aproape toate aeroporturile din România, dar și cu shop online, iar livrarea durează între 24-48 de ore. Adevărul este de multe ori mi se întâmplă să las pe ultima sută de metri cumpărăturile când plec din țară și, dacă nu apuc să comand online, mă bazez pe faptul că îi găsesc pe cei de la Art&Craft în Aeroportul Internațional Henri Coandă București, unde au program nonstop.

De la produse autentice de artă populară și artizanat (ceramică, ouă incondeiate, țesături), până la produse de tipul suvenir (ce fac parte din colecțiile proprii Art&Craft, cu design unic), la ei am descoperit o gamă variată și foarte atrăgătoare de cadouri românești atât pentru cei dragi, cât și pentru prietenii din străinătate, dar și pentru partenerii de afaceri sau pentru evenimente corporate.

Art&Craft Cutiuță muzicală – https://www.artandcraft.ro/cutiuta-muzicala-once-upon-a-time.html

Dintre preferatele mele – bineînțeles, mai întâi le degust eu 🙂 – sunt dulciurile din gama Via Delice (am descoperit niște biscuiți integrali foarte gustoși), gemurile delicioase cu nucă din gama Kisses from Transylvania (care în prezent sunt savurate de prietenii mei din Londra :), dar și de mine dimineața, la micul dejun, întrucât ador nucile coapte), dar și produsele inspirate din basmele și poveștile copilăriei, precum gama Once Upon a Time in Romania.

Art&Craft Kisses from Transylvania – https://www.artandcraft.ro/gem-de-prune-cu-nuca-kisses-from-transylvania.html

Art&Craft – https://www.artandcraft.ro/bol-folk-romania.html

Despre gama Once Upon a Time in Romania pot să spun că m-a cucerit din prima datorită denumirii. Te inspiră la povești și la călătorii… dar o să vă povestesc mai multe despre Once Upon a Time in Romania într-un articol viitor.

Art & Craft – Once upon a time – https://www.artandcraft.ro/geanta-once-upon-a-time.html

No Comments

Post A Comment