SundayPR Magazine | Cum să fii în formă maximă după naștere
519
post-template-default,single,single-post,postid-519,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1400,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-sundaypr magazine,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Cum să fii în formă maximă după naștere

Cât de repede își revine o mămică după naștere? Bună întrebare, greu de dat un răspuns. Încercăm să aflăm secretul unui corp revenit la forma inițială chiar de la o mămică, Sorana Bălănică, mamă de fată de câteva luni și nutriționist certificat/specialist AntiAgeing.

“Nu există o regulă. Fiecare persoană are ritmul propriu, dat atât de starea să fizică, cât și de cea psihică. Revenirea în formă depinde nu doar de numărul de kilograme acumulat în sarcina și de cât de activă a fost mămică în acea perioada, ci și de starea ei psihică postpartum – cât de repede s-a acomodat cu noul ritm de viață, dacă și-a găsit echilibrul, cât de motivată și determinată este pentru a reveni în formă. Cu cât stilul de viață este mai sănătos în perioada de sarcina – alimentație potrivită și activitate fizică constanța – cu atât revenirea în formă este mai ușoară. În cazul ambelor sarcini la distanță de 2 ani una de cealaltă, eu am acumulat 6 kilograme, în timpul celor 9 luni având o alimentație potrivită nevoilor organismului și făcând foarte multă mișcare. Din maternitate am ieșit cu aceeași greutate pe care o aveam înainte de a rămâne însărcinată, iar revenirea în formă s-a produs foarte repede.

Când este în regulă să își aplice proceduri de rejuvenare?

La procedurile pentru redobândirea fermității pielii se poate apela la 3 luni după momentul nașterii, cu condiția că produsele folosite în cadrul acestor proceduri să fie 100% certificate bio, astfel încât să nu influențeze alăptatul, dacă este cazul. Pe lângă terapiile de relaxare la care pot apela proaspetele mămici, există și proceduri de drenaj limfatic, de redobândire a elasticității și fermității pielii abdomenului, de lifting pentru sâni etc. care susțin revenirea în formă după naștere.

Cât de importante sunt cremele în întreținerea după naștere a unei gravide?

Loțiunile pentru redobândirea fermității și elasticității pielii abdomenului sunt foarte importante, deoarece ajută foarte mult pielea să revină la condiția inițială! Ele pot fi aplicate acasă încă din momentul ieșirii din maternitate, cu condiția că aceste produse să fie 100% din ingrediente naturale, așa cum sunt și cele pe care le folosim în clinică. Astfel de produse nu influențează în mod negativ sănătatea mamei și a nou-născutului, iar alăptatul poate avea loc fără nici un fel de problema.

Ce recomandări aveți pentru tinerele mame, cum să își dobândească cât mai repede tonusul?

Lupta pentru redobândirea tonusului nu avem cum să o câștigăm luptând doar cu o singură armă: planul de nutriție.  Și nici măcar luptând cu 2 arme: alimentația și activitatea fizică! Pe frontul de luptă trebuie să avem la noi toate cele 3 arme necesare pentru a dobândi marea victorie: alimentația, sportul și tratamentele corporale. Procesul de slăbire este un proces ‘în and out’. Corpul supus pierderii kilogramelor este un corp cu nevoi speciale, care devin și mai mari în cazul corpului care a trecut recent printr-o sarcină, iar îngrijirea pielii reprezintă o nevoie fundamentală. La clinica noastră mergem mai departe și vorbim chiar de managementul pielii – tratamente corporale personalizate, pentru nevoi particulare.

No Comments

Post A Comment