SundayPR Magazine | Interviu cu Raluca Răducanu aka “Fata cu vioara”
976
post-template-default,single,single-post,postid-976,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1400,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-sundaypr magazine,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Interviu cu Raluca Răducanu aka “Fata cu vioara”

Stăteam de vorbă la un moment dat cu cineva și discutam, cu bucurie, despre faptul că în România sunt din ce în ce mai mulți tineri talentați, care acum au șansa să se facă remarcați mai mult ca în orice altă perioadă a omenirii. Acest lucru se datorează internetului, telnologiei digitale și show-urilor TV, care sunt în căutare de noi talente. Bineînțeles, și concurența este mai mare acum, însă adevăratele valori ies la lumină.

De curând, am auzit povestea Ralucăi Răducanu, o tânără artistă care s-a remarcat la Eurovision, X Factor România și X Factor Global ca fiind “Fata cu vioara”. Povestea ei cu muzica a început de când era mică, iar prima întâlnire cu vioara a avut-0 pe când avea 6 ani, moment în care s-a legat o prietenie pe viață. “…m-a cucerit încă de la primele acorduri și de atunci este parte din viața mea”, spune Raluca Răducanu, un talent autentic made in Romania despre care puteți afla mai multe în interviul ce urmează.

De ce vioara și nu un alt instrument?

Acest instrument  este foarte special pentru mine. L-am iubit din primele clipe, m-a cucerit încă de la primele acorduri și de atunci este parte din viața mea. Ador sunetul fiecărei note și îmi transmite o stare de bine de fiecare dată când repet sau cânt în fața publicului.

Când ți-a atras atenția sunetul viorii?

Încă de mică și le sunt recunoscătoare părinților mei care au remarcat această înclinație a mea către muzică și la vârsta de 6 ani m-au înscris la Liceul de Artă Carmen Sylva din Ploiești unde am început să o studiez,  așadar am crescut alături de acest instrument.

Cât timp aloci pe zi muzicii?

Practic tot timpul pe care îl am într-o zi îl aloc pentru această pasiune, fie că este vorba de repetiții cu trupa, ore de studio sau studiu individual.

În timpul liber ce îți place să faci?

Deși nu prea am timp liber, când totuși reușesc să găsesc câteva ore pentru mine, îmi place să citesc, să mă întâlnesc cu prietenii și să ieșim împreună în oraș.

Cum îți petreci zilele de Duminică?

De obicei, Duminica e zi de odihnă după evenimentele din weekend, deci caut să fac lucruri cât mai relaxante, cum ar fi o masă cu familia sau un film bun.

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?

Momentan mă ocup de proiectul “Fata cu Vioara & Band” pe care mi-aș dori să îl dezvolt cu succes și să devină un nume de referință în industria evenimentelor.

Dar îndepărtat?

Să reușesc să aduc bucurie oamenilor cu ajutorul viorii și ingeniozității de a combina acest instrument cu ritmuri autohtone.

Care este destinația preferata pentru vacanță? – La mare, oriunde ar fi.

Locul în care îți încarci bateriile și te relaxezi este… acasă, în orașul Ploiești.

Care este una dintre ultimile cărți citite care ți-a plăcut foarte mult? – “Arta de a avea întodeauna dreptate” de Arthur Schopenhauer, pe care am recomandat-o tuturor prietenilor și care mi-a plăcut enorm.

 Mâncarea preferata este… orice este gătit de mama.

No Comments

Post A Comment