SundayPR Magazine | Colecția MURMUR Toamnă-Iarnă 2019 adaptează stilul Rococo contururilor femeii contemporane
1308
post-template-default,single,single-post,postid-1308,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1400,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-sundaypr magazine,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Colecția MURMUR Toamnă-Iarnă 2019 adaptează stilul Rococo contururilor femeii contemporane

Andreea Bădală, directorul creativ MURMUR, a avut dintotdeauna o afinitate pentru Rococo, stilul artistic cunoscut și sub numele de baroc târziu: „Nu neapărat pentru detaliile sale flamboaiante, cât pentru liniile și contururile generale. Mi le imaginam stilizate la maxim, și atunci deveneau foarte moderne.”

Câteva dintre acele linii se regăsesc în designul pieselor dedicate noului sezon toamnă-iarnă: decolteul pătrat, umerii dezgoliți, mâneca ¾, proporția trunchiului în ceea ce se numea „stomacher”, modalitatea de desfacere a pantalonilor bărbătești, de tip „fall front”.

Ca în toate colecțiile MURMUR, senzualitatea și purtabilitatea se îmbină pentru a crea ținute adaptate unei vieți profesionale solicitante, care lasă loc pentru ludic și evenimente speciale.

Cămașa fluidă bărbătească din Rococo e baza pentru Volatile, o serie care se joacă cu ideea de cămașă-jachetă și rochie-jachetă desfăcute în față. Detalii ce țin de ritualul dezbrăcării, precum capsele secundate de moși și babe, contribuie la complexitatea seriei Restless, unul dintre highlight-urile colecției. Elementele inspirate de portjartier, omniprezente în universul MURMUR, sunt decorate cu funde ce amintesc de pasiunea Rococoului pentru ornamente. Seria Cast trasează prin tăieturi geometrice contururile unor piese vestimentare reprezentative ale epocii.

Body-urile și rochiile pe gât pătrund în universul MURMUR prin seriile Cast, Silent și Pristine. Colecția propune și un sacou petrecut, ce îmbină elemente masculine precum gulerul-șal cu piping, cu elemente feminine, ca înșiretarea de la spate, inspirată de corsete.

Materialele propuse pentru această toamnă variază de la poliester tehnic, cu luciu sticlos, la jerseu cu proprietăți shapewear și efect sportswear. Cromatica este redusă la esență: bej deschis, roz blush, cărămiziu, negru.

Odată cu colecția de sezon, MURMUR lansează și noua colecție Iconic. Cuprinzând o paletă largă de piese, de la body-uri din muselină, cu mâneci lungi, la rochii și fuste bodycon din satin, aceasta reunește modele consacrate ale brandului, în versiuni foarte ușor de purtat, potrivite unor ocazii foarte diferite.

Noile creații MURMUR au fost prezentate pe 11 septembrie la Muzeul Național de Artă Contemporană, în cadrul vernisajului You Have Always Seen the Unseen, un proiect artistic la granița dintre modă și artă contemporană inițiat de SwitchLab.

Colectia este disponibila la vanzare in Showroomul MURMUR din Bucuresti, pe www.murmurstore.com, www.farfetch.com si in magazinele partenere din Romania, USA, Japonia, Grecia si Germania.

 

Despre brand

MURMUR este un brand internațional de pret-a-porter lansat în 2011 de Andreea Bădală. MURMUR transpune senzualitatea și feminitatea în prêt à porter, concentrându-se pe bucuriile și libertățile unei femei care se cunoaște pe sine.

Punând accent pe piese care nu se demodează niciodată, brandul combină un design îndrăzneț și o tehnică impecabilă, pentru a sublinia și a avantaja silueta feminină. Beyoncé, Madonna, Dua Lipa, Ariana Grande și Katy Perry sunt câteva dintre vedetele care au purtat piesele MURMUR Signature Atelier.

No Comments

Post A Comment